Måndag igen!

Kan inte fatta att det redan gått 2 veckor sen skolaan startade, gått sjukt fort.. Nu vill jag bara att tentan på onsdag ska vara över så vi äntligen kan börja med momenten som handlar mer om sjuksköterske yrket..

Helgen var jättekul.. I fredags försökte jag och N att ta oss in på Södertörns högskolas kår, eftersom de hade privat stand up uppträdande av Björn Gustavsson och Kodjo, helt sjukt!! men inte fick vi komma in heller, nej man var tydligen tvungen att antingen gå på Södertörns eller känna nån som gör det.. :( Vi hann iaf se Kodjo komma upp från pendeln innan vi gick till och handlade lite onyttigheter och sedan hem till N och kollade film.
Kom hem runt 3 på natten, gick och la mig och sen upp igen kl 7.. Vi skulle till kårhuset i Solna och käka frukost innan en heldag i City, det var dags för inspark.. Jag och N hamnade i sjukgymnasternas lag eftersom det bara var 4 st från våran klass som dök upp..
Vi lyckades efter många om och men att ta oss till final, men det räckte tyvärr inte till vinst.. väldigt tråkigt faktiskt, vi var verkligen sjukt duktiga..;)

Slutade dagen vid 14, då vi fick åka hem och göra oss iordning inför kvällen då det var dags för den stora Amphioxgasquen, en av de 2 största sittningarna på KI varje år. Vi hade temat Oscars galan, det var skitkul.. dom visade random videoklipp och tog upp ovetande folk från borden som vinnarna i kategorin, sen var de tvugna att gå upp och hålla tal..haha plus massa annat skoj..
Efter 3 rätters middag fick vi äntligen gå till kårhuset (där de älder årskurserna hade sin middag) och skulle genomgå ritualen för att bli antagna till Medicinska föreningen innan vi kunde festa loss natten lång..;)
Väldigt lyckad kväll även om jag nästan måste erkänna att förra helgens sittning var snäppet roligare (det var så mycket folk överallt så vi tappade bort varandra hela tiden och dessutom var dansgolvet överfullt)..

Idag har jag varit duktig och spenderat heeeela dagen i skolan och pluggat med några kompisar.. tentan närmar sig med stormsteg..


plugg, plugg och åter plugg..

Har haft en hel del att göra de senaste dagarna och kommer även att fortsätta ha det fram till tentan på onsdag.. Tills imorgon ska vi ha läst, granskat och besvarat på frågor på 2 vetenskapliga artiklar. Detta är verkligen helt nytt för mig och det känns som det lika gärna kunde vara kinesiska jag läser, fattar verkligen ingenting och det är så fruktansvärt frustrerande. Hoppas jag är lite klokare efter seminariet imorgon. Till på måndag ska vi ha gjort och lämnat in ett grupparbete och onsdagen har vi som sagt tenta.. Så mjukstart var det inte tal om här inte..
Om man bortser från det faktum att jag känner mig som en idiot så trivs jag faktiskt jättebra, i klassen, i Stockholm och med min lilla roomie allt fungerar jättebra och vi är ett skönt gäng som håller ihop..
Kommer säkert ändras lite under tiden när man lär känna fler personer men just nu känns det som vi kommer närmare varandra varje dag..:)
Just ja, sittningen i lördags var jättekul.. verkligen lyckad.. har nog inte skrattat så mycket på länge, alla regler och skålar och tricks och flum.. ja verkligen en toppenkväll..:)
Efter middagen hade de bjudit in militärskolan eftersom vi är så många fler tjejer än killar på ssk programmet, och jag lovar att alla som kom till efterfesten var killar och många av dem i uniform..;)
Och på lördag är det dags igen, fast denna gång är det Amphioxen, sittningen för hela KI, solna och huddinge. Denna sittning är typ känd i hela sthlm så det ska verkligen bli jättekul att vara med..:)
Nu ska jag sova, lång skoldag imorgon..
Men först en lite shout out till min lilla systerson som fått sitt första model jobb och sen för Anton Hysen, tittade på "Livet blir bättre" på tv 3 och han är verkligen en beundransvärd person, hoppas hoppas att hans berättelse kommer hjälpa andra personer att våga komma ut och att ändra "macho"sporternas syn på homosexualitet.
God Natt

Första sittningen..

Sitter och väntar på att diskmaskinen ska bli klar så jag kan laga lite mat.. Är sjukt sliten idag, inte för att jag var ute och festade utan för att våra kära grannar hade fest fram till kl 7 imorse.. jag lyckades somna vid 3 men vaknade sen vid 6 igen och då satt de och stampade takten till något som lät som en blandning av fjöjt och munspel, lyckades otroligt nog somna om igen och vaknade sen vid 10.30..
Idag är det ÄNTLIGEN dags för första sittningen och jag är så pepp.. lite seg men pepp..:) Runt kl halv 5-5 kommer våran granne och klasskamrat över och drickar lite vin innan vi åker till Solna för att festa natten lång..:)
Hoppas ni får en lika bra kväll som jag tänkt att ha..
peace out!

Ingen sömn här inte..

Har haft lite fullt upp de senaste dagarna, en del i skolan och så har jag varit allmänt trött.. Nu är det iaf äntligen helg sÅ man kan ta det lite lugnt även om jag behöver börja läsa lite i mina böcker som äntligen kommit.. Nu har jag 6 av 10 böcker och måste köpa iaf 2 till som kommer vara återkommande resten av utbildningen..
Nu börjar det kännas bättre i skolan, har börjat lära mig datasystemet så jag kan hålla koll på vad som ska göras på varje kurs och vad som ska läsas till seminarierna. Börjar även lära känna lite mer folk och jag tror nog att våran lilla seminariegrupp kommer bli toppen bara vi lär känna varandra lite bättre..:)
Idag hade vi workshop fram till lunch och sen slutade vi, medan roomien började efter lunch och hade workshop fram till 16, varefter jag kom tillbaka till skolan och mötte upp henne innan vi tog pendeln till Solna för att kolla in fredagspuben de har på Medicinska föreningen varje fredag.. Det var perfekt att vi åkte dit idag för de hade massa infobord ang alla föreningar och olika aktiviteter man kan delta i, så nu har jag anmält mig till lite olika aktiviteter så man har lite fritid också..:)
Imorgon har vi våran första sittning och jag är jättepeppad, ska bli så jävla roligt.. och även då ha en chans at lära känna klassen bättre och alla andra T1:or också för den delen..:)
Nu ska jag försöka sova lite, även om grannarna har fest och sitter och stampar takten i golvet.. aaah tror jag blir galen, förhoppningsvis tröttnar de snart..
Godnatt!

ZZzzZzZZZzzzzZ

Usch vad trött jag är.. Skoldagen har faktiskt varit väldigt intressant, hade 2 föreläsningar på förmiddagen. Den ena om sjuksköterskeyrkets uppkomst och den andra om vad som förväntas av oss som sjuksköterskor, det blev en del snack om etik och patientrelationer också.
Efter lunch blev vi indelade i våra seminaregrupper och spenderade därefter ca 40min att intervjua och presentera varandra inför gruppen, verkar som jag hamnat i en helt okej grupp och det ska bli kul att börja arbeta i gruppen på fredag, då vi börjar med första inlämningsuppgiften i detta moment också. Vi fick denna lektion lärarfri då våran lärare lämnar salen 5min in i seminariet och kommer sedan bara förbi en snabbis och säger att vi får klara oss själva då en elev blivit sjuk och att våran lärare behövdes till hjälp, tråkigt för eleven men det var då perfekta platsen att bli sjuk på..
Och eftersom det nu börjar bli lite bråttom med boken för detta momentet gick jag idag in på akademibokhandeln och beställde den, då den inte finns kvar i någon av bokaffärerna som samarbetar med skolan.. De sa att dom borde få in den innan fredag..:)
Idag var även andra dagen jag och min käre roomie gick hem från skolan, det blir en promenad på ca 45min och är helt perfekt då jag inte kommit igång med träningen än. Vi tar nu bussen på morgonen och promenerar hem och så blir det lite billigare också innan jag skaffat SL kort, måste bara vänta på att få bli medlem i kåren först, inloggningarna krånglar lite nu i början..
Blev en liten skypedate med J nu på kvällen också, verkligen jättekul att se honom igen men usch vad jag saknar honom.. Men ska verkligen spara pengar så jag kan åka till USA i sommar och hälsa på lite..
Nej nu är det dags för sängen, föreläsningarna börjar kl 9 imorgon och det gäller att vara utvilad så jag håller mig pigg och alert, detta kommer nämligen på testet..
Godnatt och Sov Gott!

Första skoldagen avklarad!

Jag är så sjukt trött, tror jag måste vänja mig igen vid att sitta still i timmar och lyssna på föreläsningar och idag räckte det med info om skolan i ca 20 min innan jag kom på mig själv sitta och nicka.. Men rycktes upp när våra faddrar och festkommiten kom inspringande och började prata om lite roligare saker, som sittningar, lekdagar och after school pub..
Fick varsin baguette och lite rundvandring på campus innan det blev dags att sätta igång med första momentet i första kursen.. fick dessutom reda på att vårat första examination är om 2,5 veckor.. puh ingen mjukstart här inte..
Lite roligare var att vi ska ut på fältstudier redan v 9 och ska då få gå ut på något av de stora sjukhusen i sthlm, det ska bli superkul.. Vi ska faktiskt ha i princip alla praktiker på något av sthlmssjukhusen och våra lärare placerar ut oss, så det är skönt att man slipper tänka på sånt..:)
Har även hunnit med att laga lite mat och fixat matlådor och beställt lite böcker.. 2100kr fattigare men 5 böcker rikare om några dagar..
Nu måste jag faktiskt sova lite så jag orkar hänga med på föreläsningarna imorgon så jag kan börja förbereda mig inför examinationen.. måste även gå till bokhandeln och köpa boken till detta moment, hinner inte beställa och alla fick en liten chock idag när de berättade att vi ska ha moment 3 först och därför behöver boken till denna typ igår..
Fint besked till alla som köpt 10 böcker till moment 1 och 2 när nu vi inte ska ha dessa än på några veckor..
Ursäkta att all text flyter ihop men det blir så när jag bloggar genom google chrome och det är den enda webbläsaren som fungerar på min dator just nu..
Godnatt!
En liten bild på Campus, huset rakt fram är där vi har de flesta lektionerna.

Im back!

Har ju startat ett nytt kapitel i mitt liv och har nu efter lite påtryckning av vänner och familj startat upp min blogg igen. Den kommer fortfarande i första hand vara för min familj och vänner som vill veta vad som händer till vardags men inte orkar plocka upp telefonen och ringa..;)
Har nu flyttat till Stockholm eller rättare sagt Huddinge för att börja plugga till sjuksköterska på KI imorgon.. Lite nervös jag är då, kommer bli sjukt konstigt att sätta sig i skolbänken igen. Och KI liksom, känns lite seriöst.. Hoppas det inte är alltför överambisiösa människor som jag hamnar med, jag vill ju inte vara den som kan och vet minst redan från start.. Men det ska nog gå bra, nu ska jag bara få tag på lite kurslitteratur så jag iaf har en ärlig chans..
Igår på kvällen kom även min roomie och flyttade in, och ännu en gång påminns man hur liten världen är då vi kom fram till att vi har gemensamma kompisar i skåne.. Idag åkte jag även med henne och hennes föräldrar till Campus för att kika runt lite och se vilken väg som var bäst att ta sig dit genom, så nu känns det bra inför imorgon..
Nu ska jag iväg och kika lite i Huddinge centrum och handla lite mer mat..
Ta hand om er!
peace out!
Utsikt från fönstret
Mitt rum
Mitt rum
och så lilla jag!

RSS 2.0