Verksamhetsförlagd utbildning

Första dagen på VFU och jag kom 30 min försent, det var växlingsfel i tullinge vilket resulterade i att det inte gick ett tåg från Huddinge på 50min.. perfekt att komma försent första dagen..  Det var ändå en helt okej dag är på Kardiologen på Södersjukhuset och det är väldigt intressant, även om idag inte var en helt vanlig dag.. Det var nämligen kräksjuka på avdelningen så vi var väldigt begränsade i hur vi fick röra oss.. Vi fick inte ha någon kontakt me de smittade patienterna vilket jag tyckte va jätteskönt, även om man har skyddsutrustning vill jag inte utsätta mig i onödan.
Fick vara med på några blodprover och medicineringar annars var det bara vanliga omsorgsarbetet som gällde.. 
Imorgon jobbar jag kväll 14-21.30 så då får man se lite hur det är att jobba kvällar också, har en känsla av att det kan bli lite segt, men då kanske man har möjlighet att sitta ned och prata lite mer med min handledare..

Till helgen blir det en tur hem till Dalarna, Siri fyller år och det ska ju såklart firas..:)
Hon fyller faktiskt år idag, så STORT GRATTIS på födelsedagen Sliri <3  



Hoppas du har en bra dag snygging!


Borde nog lära mig planera

Har haft en bra dag idag, köpt biljetter till festen på lördag, hämtat ut en bok som ska användas till tentan, promenad i det underbara vädret, skypedate med en saknad vän och fått ett gulligt mejl av min värdfamilj i USA, har däremot inte pluggat nästan nåt alls fast dagen var schemalagt som självstudiedag och jag har en tenta att lämna in om 1,5 veckor + lite annat smått och gott som ska förberedas inför fältstudien nästa vecka.

Jag är ändå inte speciellt stressad även om jag borde ha förberett mer inför tentan men jag vet att jag får det gjort i slutändan iallafall, men är det nåt jag måste lära mig är det hur jag ska planera mina studier. Men antar att det också kommer allt eftersom.. 

Fick hjälp av D igår att förbereda några frågor till intervjun vi ska ha med sjuksköterskan vi ska gå bredvid hela nästa vecka, bra att ha nån som jobbar inom vården som kan tipsa om vilka frågor som är aktuella inom sjukvården nu. Känns som man måste ha några "killer" frågor så intervjun blir lite intressant, vill ju kunna göra ett sånt bra arbete som möjligt.

Har kommit igång och tränat lite också, även om det bara hunnit bli 3 pass än så länge så ska jag verkligen försöka hålla i detta och iaf göra några gympass i veckan och även börja promenera hem från skolan nu när vädret börjar bli lite bättre. Lyckades ta på mej fel skor idag när jag åkte till skolan så fick ett saftigt skavsår på hälen när jag gick hem, inte alls bra.. Hade tänkt följa med A till Solna och dansa nu på kvällen, men tack vare skavsår och pluggångest stannade jag hemma, även om jag ångrar mej lite nu.. Och nu måste jag vänta ytterligare 2 veckor eftersom jag går kvällspass bägge dansdagarna nästa vecka..:(

Nej nu ska jag försöka läsa lite innan Revenge börjar, har fastnat helt i den och Sons of Anarchy..

 




 




Sjukt dålig uppdatering i knooow..

Men har varit liiite fullt upp de senaste veckorna, med tenta, kollo och massa plugg..
Klarade iallafall första tentan, så det var underbart att kunna lägga den skiten bakom mig.. Har aldrig pluggat så mycket utan att lära mig nånting.. var så sjukt frustrerande, men som sagt nu är jag klar med den skiten..

På torsdan förra veckan åkte vi på kollo för att fira att första momentet i kursen var avklarad och vilket kollo det var då.. Absolut ett av de roligaste och galnaste dygnet i mitt liv, vi hade sååå kul. Började med massa lekar och tävlingar när vi kom fram, sen b;ev det lite inspirationstal och lite mer info ang olika föreningar man kan engagera sig i, sen lite spexövning och tipspromenad innan sittningen som hade tema barnkalas.
Vi var sen tvugna att göra varsitt spex med lagen oah våra kära faddrar hade även de förberett ett framträdande för oss.. Jag vann ett pris också! Jag var tydligen den första som anmält mig så fick en medalj och lite skönsång av resten av gänget som tack..;)
Efter middagen som bestod av tacos och marängsviss, festade vi heeela natten.. gick och lade oss vid 5.30 på morgonen..
Efter kollot blev det att spenderar hela helgen i sängen, sova, kolla film och plugga.. var så sliten efter kollot..;)

Veckan nu som gått har det varit mycket plugg och i tisdags hade jag underbaraste N här på middag och plugg.. När roomien kom hem gick det bara utför..;) flumm och vindrickande tog över pluggandet och det slutade med att N fick övernatta här, vi var lagom pigga och krya dagen efter för föreläsningar..


Nu sitter jag här och väntar på att mammi, pappi och Lena ska komma hit.. de har med lite fler kökssaker m.m eftersom denna lägenhet inte alls var speciellt möblerad/utrustad även fast det är så hon hyr ut den..
Ska bli skönt att få hit bla en riktig stekpanna så man kan laga mat..


peace out!


RSS 2.0